Verzend- en retourbeleid

Betaalmethodes

U kunt uw bestelling op verschillende manier betalen. Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan:

  • IDeal
  • Creditcard

Levertijd & verzendkosten

Wij doen ons best om uw bestelde boek zo snel mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 11.00 worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Dit lukt echter niet altijd. Wij proberen altijd binnen 3 dagen te verzenden. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan laten we u dat zo snel mogelijk weten. De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

  • € 4,10 voor bestellingen die door de brievenbus passen (1 boek)
  • € 5,95 voor bestellingen onder de € 75,- (meerdere boeken)
  • Gratis voor bestellingen vanaf € 75,- (grote aantallen)

De levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van Postnl. Meestal bezorgen zij de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Retourneren

Het kan voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Na annulering heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om uw product retour te sturen. Zodra wij het geretourneerde boek hebben ontvangen, crediteren wij het volledige orderbedrag inclusief eventueel betaalde verzendkosten. De kosten voor retour van u thuis naar onze uitgeverij zijn voor  uw rekening. Deze kosten bedragen circa 4,10 per brievenbuspakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Garantie & Klachten

Garantie

Wij geven om onze boeken en doen natuurlijk ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling beschadigt tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Op grond van het Europese recht zijn wij aansprakelijk voor elk gebrek van overeenstemming dat binnen een termijn van twee jaar na de levering van de goederen aan het licht komt. U kunt aanvullende rechten hebben op grond van het Nederlandse recht.
Wanneer u een gebrek aan het product ontdekt of zou horen te ontdekken dient u binnen een redelijke termijn contact op te nemen met ons, in ieder geval twee maanden. Onder omstandigheden kan een termijn van langer dan twee maanden ook acceptabel zijn. Indien u tijdig contact met ons opneemt zorgen wij voor een vervangend exemplaar.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken via e-mail. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Contactgegevens

Wij doen ons uiterste best voor u als klant. Daar hoort bij dat u ons eenvoudig kunt contacteren. Mocht u vragen hebben over het een of ander dan kunt u ons bereiken middels de volgende gegevens:

Uitgeverij Buitendijks

Tel: O6-18724918
Mail: info@uitgeverijbuitendijks.nl
De handelsnaam van ons bedrijf is: Ruimtewoord
Onze domeinnaam is www.uitgeverijbuitendijks.nl
Ons vestigingsadres:
Emmawijk 19
8011 CN Zwolle

KVK: 65074017
BTW: NL001664948B04