Alex vertelt over Verder dan de Hemel in de podcastserie DIJK. Deze podcast, met presentator Lars Boon, duikt in de relatie tussen het landschap en het water en bekijkt de dijk, het watererfgoed en de toekomst van het landschap van de Wieringermeerpolder vanuit verschillende perspectieven. In 7 afleveringen worden vanuit verschillende invalshoeken de huidige wateropgaven besproken en een toekomstbeeld geschetst waar de luisteraar zelf mee aan de slag kan. “De dijk is het ultieme symbool van hoe je in het algemeen belang ook je individuele belang kan erkennen”, aldus architect Floris Alkemade.

Sprekers zijn o.a. Floris Alkemade (architect en voormalig Rijksbouwmeester), Michiel Bartels (Archeologie West-Friesland), Dirk Sijmons (landschapsarchitect en voormalig Rijksadviseur Landschap) en Lucas Meursing (Rijkswaterstaat). Om de historische context van de Wieringermeer kleur te geven vanuit persoonlijk perspectief is Alex te gast in één van de eerste afleveringen van de podcast, om te vertellen over zijn familieverhaal “Verder dan de Hemel”.

De podcast is onderdeel van het grotere project ‘het pratende huis’. Dit omvat ook een audiotour bij het dijkmagazijn op de Wieringermeerdijk en een podwalk door de polder. Met ‘Het Pratende Huis’ wil initiatiefnemer Culture Matters op een originele manier belangrijk watererfgoed onder de aandacht brengen. Om die reden laat ze het oude Dijkmagazijn op de Wieringermeerdijk weer ‘spreken’. Het Dijkmagazijn vertelt wat het sinds zijn bouw in 1930 – als een stille getuige – allemaal heeft gezien en gehoord en nodigt bezoekers uit voor de podwalk door het omringende landschap. Al wandelend en luisterend naar de stem van het dijkmagazijn, vertolkt door NOS-journalist en presentator Mustafa Marghadi, verkennen luisteraars de relatie tussen het landschap en het water.