Ronde Oosterschelde hebben belangen rondom natuur, visserij en waterveiligheid altijd gevochten om voorrang. De bouw van de Oosterscheldekering in 1985 geldt als nationale ommekeer in het denken over de balans tussen natuur en menselijk handelen. Rijkswaterstaat bouwde een stormvloedkering met schuiven: voor het eerst ging ecologie boven economie.
Anno 2022 is het belangenspel ingewikkelder dan ooit. Recreatie, visserij, scheepvaart hebben allemaal hun eigen plek rondom de brakke slikken, thuis van zeehonden en talrijke vissen en vogels. Van wie is het water?
Fotografe Lotte van Boesschoten bevraagt onze positie tegenover de natuur. Is het water een bezit? En van wie of wat dan? Of kent het een eigen wil? En wie zijn wij als mens om dit te bepalen? "Van wie is het water" is een beeldend onderzoek dat de tegengestelde belangen rondom de Oosterschelde op een adembenemende manier in beeld brengt en ons met de neus op de feiten drukt.
Documentair fotografe Lotte van Boesschoten (Bergen op Zoom, 1999) heeft een passie voor de planeet en een flinke hoeveelheid engagement. Ze kijkt met een kritische blik naar de mens en haar positie in de wereld. De natuur en het klimaat spelen daarom een belangrijke rol in haar projecten. In 2022 studeerde ze af bij de academie St Joost in Breda. Ze werkt zowel autonoom als in opdracht.
ISBN: -
Eerste druk, uitgegeven in eigen beheer
Hardcover, 24 pagina, uitklapbaar
Verschijningsdatum: oktober 2022